Mijn verhaal #3: Mijn huwelijk en een kinderwens

Mijn verhaal #3: Mijn huwelijk en een kinderwens

Aan het eind van mijn studie aan de kunstacademie leerde ik M. kennen. Hij was 5 jaar jonger dan ik, studeerde cum laude af aan het Gymnasium en ging aan de universiteit in Utrecht Economie en Recht studeren. Dat werd later de studie Rechtsgeschiedenis. En een researchmaster. Een slimme jongen dus. Ik dacht dat zo’n slimme partner precies was wat ik nodig had. Alsof ik zelf niet slim dacht te zijn, maar goed…

 

In die tijd probeerden we ook om een kindje te krijgen, wat niet lukte, inclusief een miskraam en vele IUI- en IVF-pogingen. Ondertussen werkte ik vier dagen in de week in het onderwijs als docent beeldende vorming. Nadat de laatste IVF-poging was mislukt, werd ik ziek en misselijk van alle hormonen. Toen het maar niet over ging, mochten we naar de afdeling gynaecologie en daar bleek kleine Nora in mijn buik te zitten. Acht weken oud…

 

Een zware tijd lag achter ons, met hormoonbehandelingen, alle onzekerheid en het verdriet van  alle mislukte IUI- en IVF-pogingen. Dit had gezorgd voor veel spanningen in onze relatie. We hoopten dat we weer op konden krabbelen nu deze zware periode achter de rug was.

met dank aan lillyandthecity.nl

lees meer: #4 geduld hebben en loslaten

 

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.