Mijn verhaal #6: De bom barst en een onverwachte verrassing

Mijn verhaal #6: De bom barst en een onverwachte verrassing

Het was een donderdag in oktober en M. zei dat hij nooit zou stoppen met drinken. Dat was het moment dat ik besloot de knoop door te hakken. We gingen uit elkaar, ondanks al mijn ideeën over trouwen (goed) en scheiden (nooit).

 

Op zondagochtend deed ik een zwangerschapstest, want ik voelde me niet lekker. Ik bleek twee weken zwanger te zijn. Spontaan. We besloten onze relatie nog een laatste kans te geven.


Na twee weken barstte de bom. Terwijl we nog in een huis woonden gingen we een mediationproces in om samen alles op papier te zetten. Voor Nora probeerden we alles zo normaal mogelijk te laten verlopen. Aan M. maakte ik duidelijk dat als hij me nog één keer aan zou raken op wat voor manier dan ook, ik de politie zou bellen en aangifte zou doen. Ik ging op zolder slapen, totdat ik een nieuw huis zou hebben. We hadden allebei urgentie aangevraagd bij de woningstichting, maar het zou nog een half jaar duren voordat ik in een ander huis terecht kon.

 

Ondertussen moesten we beslissen wat we zouden doen met de zwangerschap. Ik voelde op dat moment heel sterk dat het míjn lichaam was en dat ik de vrijheid had om die beslissing te nemen. Na alles wat er gebeurd was, alle IVF-pogingen, alle teleurstellingen…. een kindje was zó gewenst, ondanks de situatie. Ik besloot de baby te houden. Ik hield nu al van deze baby, ook al was hij nog zo klein.

met speciale dank aan lillyandthecity.nl

lees meer: #7 op zoek naar een nieuwe liefde