‘Don’t Keep Your Day Job!’ Met Cathy Heller. De Podcast review.

‘Don’t Keep Your Day Job!’ Met Cathy Heller. De Podcast review.

Wordt het geen tijd dat je voor jezelf gaat beginnen? Heeft het niet lang genoeg geduurd? Al die ‘verbeterpunten’ waar je nog aan moet werken bij je baas? Al die uren die je extra werkt, die niemand op schijnt te merken en die zeker niet uitbetaald worden? Heb je ook een klaagcollega die nergens aan mee wil doen? En dat allemaal op je bullshitbaan? Waarbij elke keer weer blijkt dat er niks met je plannen wordt gedaan? En ben je dan ook toevallig nog eens een vrouw die minder betaald krijgt dan haar mannelijke collega, maar geen flauw idee heeft hoe ze daar ooit zelf wat aan kan doen?
 
Laat me ten eerste eerlijk zeggen dat ik geen expert ben. Dat ik ook af en toe het gevoel heb dat ik het wiel aan het uitvinden ben. Dus als je hier stopt met lezen, even goeie vrienden. Ik wens je alle liefs.
 
Voor degenen die wel nieuwsgierig zijn: ik heb 20 jaar in het onderwijs gewerkt als kunstdocent en ik ben mijn eigen bedrijf begonnen. Hoeveel mensen superblij reageren als ze dit horen, ik ben de tel kwijt ondertussen…. Dan vertellen ze mij hoe ze graag zelf meubels willen maken, kunst willen maken of bezig zijn met het schrijven van een boek. Zo was mijn droom om weer eens met mijn eigen beeldend werk te exposeren. Ik ben een succesvolle crowdfunding gestart om een foto van Danaë levensgroot af te laten drukken. En deze mocht daarna vele maanden exposeren bij Restaurant Fallstaff in Arnhem. Ook was mijn Tiny Sketchbook te zien in Londen, Parijs en nu permanent in New York.
 
Word wakker en besef dat jij dit ook kunt, want je bent zoveel sterker dan je denkt. En je hoeft het niet alleen te doen. Er is zoveel informatie (gratis) beschikbaar. Wat me heel erg heeft geholpen is podcasts luisteren. Nu vraagt half Nederland zich nog af wat een podcast is en dat is geen probleem. Stel je voor dat jouw forenstijd niet gevuld is met het luisteren van lange reclameblokken en verdrietig nieuws. Maar dat je geraakt wordt, over je leven na gaat denken en totaal geïnspireerd aankomt op je plaats van bestemming. Dat kan als je de juiste podcasts luistert. Er zijn verschillende soorten, sommige zijn een persoonlijk verhaal, sommige beantwoorden vragen van de luisteraars. Andere hebben fantastische interviews, waarbij het lijkt of je aan tafel zit en meeluistert naar het “hoe werd ik succesvol” verhaal van mensen die hun passie zijn gevolgd. En in de laatste categorie heeft de podcast van Cathy “Don’t Keep Your Day Job” Heller me het meest geholpen. Ik was niet de enige: haar show heeft 6 miljoen downloads in nog geen drie jaar!
 
In haar show bespreekt Cathy de stappen die je kunt zetten om succes te krijgen met je bedrijf. Wat kun je doen als je denkt: ‘niemand zit op mij te wachten’ ‘ik ben niet goed genoeg’ of zelfs ‘waar ben ik eigenlijk goed in?’. Ze heeft het over de runway die je kunt bouwen tijdens je day job en hoe je daarmee kunt beginnen. Hoe je uit kunt bouwen, groter kunt dromen en nog meer uit je comfort zone kunt stappen. Maar wat de show echt de moeite waard maakt is Cathy zelf. Ze is een kei in het opbouwen van de persoonlijke band met haar luisteraar, doordat ze openhartig en empathisch is. Haar gasten vertrouwen haar toe hoe het was toen ze zelf begonnen, wat hun grootste obstakels waren en hoe ze die hebben overwonnen. Met tegenzin kom je erachter dat je niet kunt denken “Ja, maar voor diegene was alles makkelijk en voor mij niet.” Nope. Dan wordt het ineens heel echt. Kijk je jezelf aan in de spiegel. En besef je dat het tijd wordt voor jouw volgende hoofdstuk.
 
Lees binnenkort meer in ‘Don’t Keep Your Day Job!’ Door Cathy Heller. Boek review.
Leave a comment

Comments will be approved before showing up.