Mijn verhaal #7: Op zoek naar een nieuwe liefde

Mijn verhaal #7: Op zoek naar een nieuwe liefde

In december, zo’n twee maanden nadat ik de knoop doorhakte om van M. te scheiden, maakte ik een profiel aan op Relatieplanet. Als ik dit aan mijn omgeving vertelde keken ze me met opgetrokken wenkbrauwen aan. Voor anderen leek dit misschien snel, maar als ik er op terugkijk, weet ik dat ik echt alles had gedaan om mijn huwelijk met M. te laten slagen.

Nu ik kennisgemaakt had met het thema ‘grenzen stellen’, wist ik dat ik regelmatig over mijn eigen grenzen was gegaan. En niet zo’n beetje ook. De ander zoveel mogelijk tegemoetkomen, dat paste niet meer bij mij. Het was tijd voor mijn behoeften, mijn wensen en mijn verlangens. Maar wat wilde ik nou eigenlijk zelf? Een arm om me heen, samen een kopje thee drinken, gezien, gehoord en verbonden voelen. Me mens voelen. Er moest toch iemand zijn die daar ook behoefte aan had?

 

Eind februari ontving ik op Relatieplanet een kort berichtje van een man. Het was geschreven met een vrolijke toon, maar er scheen doorheen dat hij mijn profiel dondersgoed kende. Ik voelde me zo gezien, dat ik blozend achter mijn computer zat. Wie was dit? Ik schreef een berichtje terug, natuurlijk pas de volgende dag. Uhm. De volgende dag reageerde hij. Deze man die me deed blozen bleek Maicel (Màjkel) te zijn. Hij was drie jaar ouder dan ik en hij woonde in Zuid-Beyerland, zo’n 100 kilometer bij mij vandaan. Hij werkte als schade-expert in de Rotterdamse scheepvaart en had een eigen huisje dat hij zelf opgeknapt had. Maar weet je waar ik echt blij van werd? Op zijn profiel had hij bij ‘drinken’ ‘soms’ ingevuld. Deze man wilde ik beter leren kennen en na twee weken appen hadden we een date.

met dank aan: lillyandthecity.nl

lees meer: de eerste date met mijn soulmate

 

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.