Mijn verhaal #8: De eerste date met mijn soulmate

Mijn verhaal #8: De eerste date met mijn soulmate

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik niet had gedacht dat het allemaal zo’n vaart zou lopen. In mijn profiel op Relatieplanet stond ‘gescheiden’, want ‘midden in een scheiding en met je ex in één huis wonend’ was natuurlijk geen vakje dat je kon aankruisen. Ook had ik ‘1 kind’ aangevinkt, want ‘zwanger van je ex’ leek me niet zo aantrekkelijk voor een eerste kennismaking. 

Dat was allemaal van later zorg. En ‘later’ was in dit geval morgen. En 5 maanden zwanger moffelde ik niet zomaar even weg op onze eerste date. Terwijl we ’s nachts een beetje lollig aan het appen waren, appte ik toch maar ‘nu effe serieus, ik ben zwanger van mijn ex.’ Ik vertelde kort mijn verhaal. ‘Als je de date nu niet meer wilt laten doorgaan begrijp ik dat helemaal.’

Het werd stil…
Minuten leken uren…
Zucht...
Hallo, gaat alles nog goed daar aan de overkant?
Of was dit het?

Eindelijk appte hij terug: ‘Oké, laten we eerst kijken hoe het morgen gaat.’ Deze man schrok in ieder geval niet snel terug. Ondertussen was het 4.00 uur ’s nachts en we konden maar beter eerst gaan slapen.

Onze eerste date was op een zondagmiddag in Arnhem. Ik wachtte. Het duurde heel lang. Hij had al een berichtje gestuurd dat hij in de file stond. Eindelijk kwam hij het café binnen. Ik stond tegenover hem, een paar meter van hem vandaan. Onze ogen ontmoeten elkaar. Wow, wat was dit? Zo intens. Hij keek weg en ik zag hem denken: ‘Oké, dit meisje is leuk.’

Ik vond hem gelijk heel…Ik zocht naar het juiste woord… ‘Lief?’ En dat vond ik… Ook hier moest ik lang over nadenken. ‘Fijn?’ Hoe kon dit? Ik viel toch op het type bad guy?

Tijdens de lunch waren we allebei moe en zenuwachtig. En ik had ook nog eens last van mijn bekkenbodem omdat ik te lang stil zat. Na de lunch zou ik met de trein naar huis gaan, maar hij wilde me naar huis brengen. Daar moest ik even over nadenken. ‘Laat je nooit door een man naar plaats B brengen’, had Oprah gezegd. Maar goed, ik besloot dat ik hem kon vertrouwen.

Om de hoek van mijn huis namen we afscheid. Een kus. De eerste kus sinds 15 jaar met iemand anders. Er gebeurde iets… Zo dichtbij… Hij rook zo ontzettend lekker… En die kus? Alles leek te kloppen. Na die kus zaten we allebei verbaasd in de auto.

Wat was er gebeurd?
Wat was dit? Het leek wel verliefd, maar dan met nog iets extra’s erbij.

In de weken erna kwam ik erachter hoe dat heet, verliefdheid met iets extra’s. Dat heet soulmates. Misschien heel cliché, maar iemand die je no matter what steunt en in je gelooft, dat is liefde van een ander, een hoger, niveau. Want dat deed deze man. Hij had een gezonde portie lak aan dingen, maar als het gaat om mensen waar hij van houdt, daar doet hij alles voor. Niet een beetje, nee echt heel, ontzettend en ongelofelijk veel. 

Met dank aan lillyandthecity.nl

Lees meer: #9: Verhuizen, verwerken en loslaten

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.